Matematik

Løs ligning i et interval

18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave, som jeg løser i Maple.

Jeg har vedhæftet opgaven.

Mit problem er, at jeg vil løse a'(t)=0 i intervallet fra t=0..140, men hvordan gør man det?

Håber på svar, da jeg gerne vil have styr på dette inden eksamen i næste uge. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af SuneChr

Differentiér hver brøk for sig og sæt til sidst på fælles brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2014 af peter lind

Løs ligningen uden intervalbegrænsninger. Bag efter smide du blot de løsninger, som ikke er i intervallet, væk


Svar #3
18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet)

Er det ikke korrekt, at jeg løser 

solve(a'(t)=0,t) 

for at finde ud af for hvilken t værdi, der giver føredukken den største deceleration?


Svar #4
18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet)

Når jeg løser det så for jeg nedenstående, hvilket jeg ikke kan bruge

> solve(eval(diff(a(x), x), x = t) = 0, t);
print(`output redirected...`); # input placeholder
      /      5            4              3                2
RootOf\447 _Z  - 193905 _Z  + 33654740 _Z  - 2918480680 _Z 

                                                 \        /    
   + 126322625770 _Z - 2181111687336, 92.91407443/, RootOf\447 

    5            4              3                2
  _Z  - 193905 _Z  + 33654740 _Z  - 2918480680 _Z 

                                                 \        /    
   + 126322625770 _Z - 2181111687336, 80.87934879/, RootOf\447 

    5            4              3                2
  _Z  - 193905 _Z  + 33654740 _Z  - 2918480680 _Z 

                                                 \
   + 126322625770 _Z - 2181111687336, 68.98516399/


Svar #5
18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet)

Kan det ikke lade sig at gøre, at samtidigt med at man definerer funktionen og definerer i hvilket interval den skal være i?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2014 af SuneChr

a (t)   synes at have to lokale ekstrema samt et globalt maksimum for t ≈ 92,91


Svar #7
18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet)

Hvordan finder du frem til det globale maksimum? altså i maple?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2014 af SuneChr

Kender ikke maple, # 6 fundet, i Excel, ved intervalindkredsning   t ∈ ] 92 ; 93 [


Svar #9
18. maj 2014 af xxx007xxx (Slettet)

Har du gemt det dokument, så jeg evt. kan se hvordan du har gjort? :))


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2014 af SuneChr

SP 1805141643.PNG

Vedhæftet fil:SP 1805141643.PNG

Skriv et svar til: Løs ligning i et interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.