Matematik

Matematik

19. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Du får børneydelse til dit barn. Den 20. januar, 20.april, 20.juli og 20.oktober indsættes der 1450 kr på en bankkonto. Du bruger kun en bankkonto til dette. Banken giver 3% p.a. med helårlig rentetilskrivning d.  31/12

Hvor mange dage står hver af de fire indbetalinger på kontoen

30dage*9=270 dage

Hvor meget vil de 4 indbetalinger blive til med renter på et år?

1450kr*4=5800kr

(5800kr*3*270)/(100*365)=128,7kr

Din arbejdsgiver har rykket betalingen af jeres løn fra den 25. i måneden til den 30. Du får normalt udbetalt ca 10500kr hver måned, og din lønkonto giver 1% i rente pr år

Hvor meget mister du i renteindtægter

(10500kr*1*30)/(360*100)=8,75kr

(10500kr*1*30)/(365*100)=8,63kr

8,75kr-8,63kr=0,12kr

Du låner 3000 kr af en ven i en måned. I har aftalt, at du skal betale det samme i rente, som hvis du havde lånt pengene i banken. Banken tager 12% p.a med kvartårlig rentetilskrivning

Hvad skal du betale tilbage i alt?

3000kr*(1+0,12)1/4=3086kr

Du låner 4000kr i en forretning. Lånet indgås den 13 marts, og det skal tilbagebetales 1 maj samme år. Forretningen tager 16% i rente med helårlig rentetilskrivning.

Hvor meget skal du i alt betale tilbage?

4000kr*(1+0,16)49/365=4081kr

En kasse, som vejer 339 gram, består af et ukendt materiale. Kassens længde er 3 cm, bred­den er 5 cm og højden er 2 cm.

a)    Bestem klodsens volumen, regnet i m3. Hjælp: Omskriv først sidelængderne til m3.

b)    Bestem massefylden. Hjælp: Husk først at omskrive massen til kg.

c)    Hvilket stof kan der være tale om?

0,03m*0,05m*0,02m=0,00003m3

0,339kg/0,00003m3=11300kg/m3

Det er bly

En gryde en indvendig diameter på 20 cm og en højde på 12 cm.

a)    Hvad er grydens (indvendige) volumen regnet i m3.

b)    Gryden fyldes med vand. Hvor meget vejer vandet? 

102cm*12cm*3,14cm=3768cm3=3,768m3

Vandet vejer 3,768 kg

En luftballon har et volumen på 2200 m3. Hvor meget vejer luften i ballonen? 

Luft ved 20 celcius har en massefylde på 1,21kg/m3

1,21kg/m3=m/2200m3

m=1,21kg/m3*2200m3=2662kg

Får I samme resultater? Er lidt usikker på rigtigheden af disse stykker, så det ville hjælpe mig meget,hvis I skrev, hvordan I ville regne disse ud

God aften og tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at give opgaverne numre, så det rent faktisk bliver muligt at diskutere dem. Her flyder det hele jo bare ud i ét.

I Opg 1 står indbetalingerne på kontoen indtil 31. december.
Indbetalingen 20. januar står på kontoen i 11 måneder plus 10 dage = 340 dage.
Indbetalingen 20. april står på kontoen i 250 dage, osv. I alt står der den 31. december

        4·1450 + 1450·0,03·(340/360 + 250/360 + 160/360 + 70/360) = 5800 + 99,08 = 5899,08 kr .


Svar #2
19. maj 2014 af 123434 (Slettet)

(2)

Din arbejdsgiver har rykket betalingen af jeres løn fra den 25. i måneden til den 30. Du får normalt udbetalt ca 10500kr hver måned, og din lønkonto giver 1% i rente pr år

Hvor meget mister du i renteindtægter

(10500kr*1*30)/(360*100)=8,75kr

(10500kr*1*30)/(365*100)=8,63kr

8,75kr-8,63kr=0,12kr

(3)

Du låner 3000 kr af en ven i en måned. I har aftalt, at du skal betale det samme i rente, som hvis du havde lånt pengene i banken. Banken tager 12% p.a med kvartårlig rentetilskrivning

Hvad skal du betale tilbage i alt?

3000kr*(1+0,12)1/4=3086kr

(4)

Du låner 4000kr i en forretning. Lånet indgås den 13 marts, og det skal tilbagebetales 1 maj samme år. Forretningen tager 16% i rente med helårlig rentetilskrivning.

Hvor meget skal du i alt betale tilbage?

4000kr*(1+0,16)49/365=4081kr

(5)

En kasse, som vejer 339 gram, består af et ukendt materiale. Kassens længde er 3 cm, bred­den er 5 cm og højden er 2 cm.

a)    Bestem klodsens volumen, regnet i m3. Hjælp: Omskriv først sidelængderne til m3.

b)    Bestem massefylden. Hjælp: Husk først at omskrive massen til kg.

c)    Hvilket stof kan der være tale om?

0,03m*0,05m*0,02m=0,00003m3

0,339kg/0,00003m3=11300kg/m3

Det er bly

(6)

En gryde en indvendig diameter på 20 cm og en højde på 12 cm.

a)    Hvad er grydens (indvendige) volumen regnet i m3.

b)    Gryden fyldes med vand. Hvor meget vejer vandet? 

102cm*12cm*3,14cm=3768cm3=3,768m3

Vandet vejer 3,768 kg

(7)

En luftballon har et volumen på 2200 m3. Hvor meget vejer luften i ballonen? 

Luft ved 20 celcius har en massefylde på 1,21kg/m3

1,21kg/m3=m/2200m3

m=1,21kg/m3*2200m3=2662kg


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(2) Man mister renteindtægten af 10500kr i 5 dage, 12 gange, dvs 10500·0,01·(5/360)·12 = 17,50 kr.

(6) Gryden antages cylinderformet. Den volumen er da

        V = π·r2·h = π·102·12 cm3 = 3769,9 cm3 = 3,7699 dm3 = 0,0037699 m3 .

Vandets masse er så m = 3,770 kg . Tallet π er ikke lig med 3,14 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2014 af SuneChr

# 2     6)

SP 2005141314.PNG

Vedhæftet fil:SP 2005141314.PNG

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.