Matematik

Blandede opgaver

20. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En person vejer 67 kg. Hvad er personens rumfang? Hjælp: En stor del af et menneske består af vand. Det er en god tilnærmelse at antage, at mennesket har samme massefylde som vand.  

Vand har en massefylde på 1000kg/m3

67kg/1000kg/m3=0,067m3=67.000cm3

(2)

Trekant 1

C=90•

a=86

B=65•

Find de ukendte sider

Side B

tan(65)=mod/86

mod=86*tan(65)=184,4

Vinkel A

180•-90•-65•=25•

Side C

184,42+862=c2

41399,36=c2

√41339,36=√c2

c=203,5

(3)

En bygning er tegnet i målestoksforholdet 1:500

Bygningen er 4cm og 5cm på kortet. Hvad er bygningens areal?

4cm*500=2000cm=20m

5cm*500=2500cm=25m

20m*25m=500m2

(4)

Olga har haft en hård men spændende dag på VUC.

Nu er hun kommet hjem og skal nå at støvsuge,

pudse vinduer, vaske op og skifte sengetøj.

Hvor mange rækkefølger kan hun gøre de 4 ting i?

4*3*2*1=24 forskellige måder

(5)

For at bruge et dankort skal man indtaste en 4-cifret pin-kode. Det samme ciffer må gerne bruges flere gange.

Hvor mange kombinationsmuligheder er der?

Hvor mange muligheder vil der være, hvis man kun må bruge hvert ciffer en gang?

tallene (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) i alt 11 muligheder

11*11*11*11=14641

(11*10*9*8*7*6*5*4*3*2*1)/(11*11*11*11)=2726

(6)

For at slå en alarm fra skal man indtaste en kode på 5 bogstaver ud af 8.

Hvor mange kombinationsmuligheder er der, hvis man kun må bruge hvert bogstav en gang?

Hvor mange kombinationsmuligheder er der, hvis man må bruge hvert bogstav flere gange?

8*7*6*5*4=6720

6720:(5*4*3*2*1)=56

(7)

I Udby Pensionistklub spilles et spil, der minder om lotto. Der udtrækkes 2 kugler ud af 12 kugler.

Hvad er sandsynligheden for at gætte begge numre rigtigt?

2/12*1/11=1/66

(8)

En bekendt tilbyder dig at låne 5000 kr i 3 år. Han tilbyder, at du kan betale lånet tilbage med 6000kr efter de 3 år

6000kr=5000kr*(1+r)3

1,2=(1+r)3

3√1,2=(1+r)

1,2=0,062=6,2%

(9)

Dit elfirma skriver, at de kræver 2% pr.måned, hvis du ikke betaler elregningen til tiden.

Hvad er den effektive rente pr år

1*(1+0,02)12=1,268

1,268-1=0,268

0,268*100=26,8%

(10)

Du har lån i din ejerlejlighed. Lånet er angivet til at have en nominel rente på 8% p.a. Du ved, at der tilskrives renter hvert kvartal med 2% hver gang.

Hvad er den effektive rente pr. år?

1*(1+0,02)4=1,082

1,082-1=0,082

0,082*100=8,2%

Skal op til eksamen i morgen. Så øver mig lidt inden. Er mest usikker på opgaverne vedrørende kombinatorik. Det kunne være mig til stor hjælp, hvis I lige tog et kig på dem.

Tak på forhånd og nyd det dejlige vejr


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2014 af hesch (Slettet)

Ad  5):  man kun må bruge hvert ciffer en gang?

tallene (0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) i alt 11 muligheder

Tallet "10" er ikke et ciffer.     :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

(1) V = 0,067 m3 = 67 dm3 = 67 L

(5) en 4-cifret pinkode gør brug af cifrene {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}, dvs. 10 forskellige cifre, ikke 11.

(6) Hvis hvert bogstav må bruges flere gange, er der 85 forskellige muligheder.

(8) Hvad er spørgsmålet?


Svar #3
20. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Opgave 8

Hvad er renten?

Renten er 6,2%

opgave 5

10*10*10*10=10000 forskellige muligheder

10*9*8*7=5040 forskellige muligheder


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

(8) Renten er 6000 kr - 5000 kr = 1000 kr.


Skriv et svar til: Blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.