Debat

Løsning af en eksponentiel ligning (hjælp bedes)

21. maj 2014 af Fillit (Slettet)

Hej :-) 

Jeg skal løse denne her ligning, 

12*1,025^x=16 

Men det er hundrede år siden at jeg har løst en ligning, så er helt blank. 

Nogle som kan hjælpe? (må gerne skæres lidt ud i pap)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af SuneChr

12\cdot 1,025^{x}=16\: \Rightarrow 1,025^{x}=\frac{16}{12}\: \Rightarrow x\cdot \log 1,025=\log \frac{16}{12}\Rightarrow x=\frac{\log \frac{16}{12}}{\log 1,025}


Svar #2
21. maj 2014 af Fillit (Slettet)

Tak for svaret :-) 


Skriv et svar til: Løsning af en eksponentiel ligning (hjælp bedes)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.