Matematik

matematik

21. maj 2014 af MF30 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder her med et spg. som jeg ikke helt forstår.

Du har en pose med 12 knapper. De 4 er gule, og de 8 er blå. Du trækker en knap ad gangen og lægger den tilbage igen.

1. hvor stor er sandsynligheden P ( blå,blå)

2. hvor stor er sandsynligheden P (gul, blå, blå)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2014 af SuneChr

1)   Der er 8 blå blandt 12
      så sandsynligheden for 1 blå er  8/12 = 2/3
       Når der lægges tilbage hver gang er
       P (blå , blå)  =  (2/3)2
2)   Der er 4 gule blandt 12
      så sandsynligheden for 1 gul er  4/12 = 1/3
      Når der lægges tilbage hver gang er
      P (gul , blå , blå)  = (1/3)·(2/3)2


Svar #2
21. maj 2014 af MF30 (Slettet)

Mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2014 af 123434 (Slettet)

1# God forklaring


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.