Matematik

Matematik øvelser

22. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

(1)

Nygård køber for 10000kr amerikanske dollars.
kurs 869.45
vekselgebyr er 30kr

hvor mange dollars får familien Nygård udbetalt ?

9970kr*(100/869,45)=1146,70 kr

(2)

Hvad koster 600 € (Euro) til kurs 750? 

600*750/100=4500kr

(3)

Hvor mange Euro kan jeg få for 3000 kr, når kursen på Euro er 750?

3000kr*(100/750)=400euro

(4)

Hvad koster 50.000 japanske Yen til kurs 7?

50.000yen*7/100=3500kr

(5)

Jens er vild med at cykle. En dag cykler han fra Vinderup til Skive og tilbage. Turen er 48 km lang, og Jens kører med en gennemsnitsfart på 32 km/t.

a) Hvor lang tid tager denne cykeltur?

48km:32km/t*60=90 minutter

b) En anden dag cykler han fra Vinderup og helt til Viborg og tilbage. Denne tur er 104 km lang og tager 3 timer og 45 min.

3 timer+45 min=3*60+45=225m

Beregn Jens' gennemsnitsfart denne dag.

(104km/225m)*60=ca 27 km/t

(6)

Et køretøj bevæger sig fra A til B med 123 km/t... det tog 58min. Hvor lang kørte den så i km?,

123km/t*58/60t=118,9km

(7)

Et køretøj kørte 142km på 1t.27min.hvor stærkt kørte det?

142km/87m*60=97,9km/t

(8)

En far siger om sin 11-årige søn: "Om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn." Hvor gammel er
faderen nu?
Kald faderens nuværende alder for . Hvor gammel er faderen så om 14 år? Hvor gammel er sønnen om
14 år? Opstil en ligning og bestem faderens alder, dvs x.

(11+14)*2=x+14

50=x+14

x=36

Faderen er på nuværende tidspunkt 36 år

Om 14 år er

Far:14år+36år=50år

Søn:14år+11år=25 år

"På den græske matematiker Diophants gravsten står der:
Med barndomstid en sjettedel, som yngling en tolvtedel og som ungkarl en syvendedel hengik hans liv.
Han giftede sig. Fem år efter fik han en søn, der døde fire år før han selv gik bort. Sønnens livslængde var nøjagtigt halvdelen af faderens.

Diophant=x

Søn=x/2

Hvor gammel blev Diophant?"

1/6x+1/12x+1/7x+x/2+5+4=x

11/28x+x/2+9=x

22/28x+x+18=2x

22x+28x+504=56x

50x+504=56x

6x=504

x=84

Han blev 84 år gammel

Hvad får I af resultater

God dag til alle og nyd det dejlige vejr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver ved med disse læssevis af opgaver?

(1) Der spørges: hvor mange dollars ...

(5 b) snarere 28 km/t


Skriv et svar til: Matematik øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.