Matematik

Mat opgave:

22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To vektorer a og b er givet ved a = (4,2) og b = (5,t)
Bestem t, så de to vektorer er ortogonale. Jeg har sagt: (4 * (-5)) + (2*t) = -20 + 2t <-> 2t = 20 <-> t = 20/2 <-> t = 10
Men jeg har fået oplyst, at svaret burde give -10 :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningen

      a b = 0 , dvs

      [4 , 2] • [5 , t] = 0 , eller

      4·5 + 2·t = 0

Du ændrer fortegn på vektor b's 1.-koordinat.


Svar #2
22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Nårh det havde jeg helt overset.. Så der kommer altså til at stå: 20 + 2t <-> 2t = -20 <-> t = -20/2 <-> t = 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Til sidst får man jo t = -10 .


Svar #4
22. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Hov nu glemte jeg minus tegnet, men ja nu kan jeg se det xD


Skriv et svar til: Mat opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.