Fysik

Fysik skr. eksamen 23. maj 2014 FACIT?

23. maj 2014 af Prøv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey there!

Nogen der har styr på sin fysik og kan rette min besvarelse af eksamenssættet i dag? (Ikke rette, men blot vurdere hvor jeg ligger sådan cirka)

Selv regner jeg med et lille bitte 7-tal, måske 4

Skriv hvis der er nogen, der vil, så vedhæfter jeg i svaret :D

Her er et link til eksamenssættet:

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140523%201stx141-FYS-A-23052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af Lurch (Slettet)

jeg skimmede lige et par

1a) ca. 3 Ohm

1b) ca. 3 s

3a) 2.2e3 kg/m3

3b) 1.3e4 J

3c) 2.5e4 J

7a) afhænger af dine tal, men ideen er at m*g = 1/2*A*rho(luft)*C*v^2. Du skal lande omkring 100-200 km/h  


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2014 af hanjohnson

1a) ca 6 s ved 0,5 effektivitet

2) 24,6 grad b 10^9 ly

3 densitet 2222 kg/m3

3b 13 kJ

c) 25 kJ

4 beta henfald til Rb ....

b) 1446 Bq

c) 9,79 x 10-14 kg - det er vist for lidt.....

5

12,79 my sek

3704000 m/s

3,4 Tesla

6

a) usb

7)

Brug ligning i formelsamling og gør rimelige antagelser jeg fik 55 m/s

løber dem lige igennem i morgen igen hvis tid... :)


Svar #3
23. maj 2014 af Prøv (Slettet)

Tak for svarene, jeg er klar over nogle af fejlene, men er egentlig mest interesseret i at få svar på hvor jeg ligger rent karaktermæssigt. Men det ser ikke helt håbløst ud, når jeg på forhånd var indstillet på 02/4, vel? Nogen der tør give en karakter?

Har vedhæftet min besvarelse :)

Vedhæftet fil:Fysik A Eksamen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2014 af sprøjten (Slettet)

1a) Rigtig

1b) Rigtig

2a) Rigtig

2b) Rigtig

3a) Rigtig

3b) Du glemmer at lægge 0,11 m til 0,214 m

3c) Du glemmer tyngdekraftens arbejde

4a) Rigtig

4b) Rigtig

5a) Rigtig

5b) Svarer ikke

5c) Svarer ikke

6a) Rigtig

6b) Svarer ikke

7a) Rigtig

Der gives maks 10 point for hvert spørgsmål. Altså maks 150 point i alt.

Fra opgave 5a,b) og 6b) er du nede på 120 point. Afhængigt af, hvor meget censor trækker fra 3b,c), havner du nok omkring 110-115 point. Og så er det lidt forskelligt, hvordan pointfordeling og karaktergivning hænger sammen fra sæt til sæt.


Svar #5
24. maj 2014 af Prøv (Slettet)

Super! Mange tak for svaret, meeen, jeg tror nu at de 110-115 point er sat lidt højt. Der mangler argumentation for relevante antagelser og overordnet skulle jeg vel have kommenteret bedre på mine resultater, ikke? :)

(og i øvrigt kom jeg til at kvadrere nævneren i opgave 1a, så den er ikke helt korrekt :/ )


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2014 af sprøjten (Slettet)

Uden tvivl sat lidt for højt :)


Svar #7
24. maj 2014 af Prøv (Slettet)

Men hvilken karakter vil jeg mon få? Er jeg et sted mellem 4 og 7, eller er jeg sikret 7? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2014 af charshakh (Slettet)

Så pyt da her er min besvarelse også...
7'eren kunne i hvert fald besvares bedre og jeg tegnede også kraft-pille på billedet, som kan ikke ses på besvarelsen jeg har lagt ud

ellers i 3 c glemmer at det er arbejde og skriver kraften....

https://drive.google.com/file/d/0B2KSqKbja75ueHNuWmx6Vmxlamc/edit?usp=sharing

Kommenter min besvarelse endeligt!


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2014 af sprøjten (Slettet)

Skal man i opgave 6b ikke dividere med 2 til sidst? Har nemlig gjort det samme som dig, og jeg frygter lidt, at man skal dividere med 2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2014 af charshakh (Slettet)

Det mener jeg ikke da jeg indsætter massen af en myon ind i formlen....


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2014 af Jclue (Slettet)

Enig med charshakh. Du skal lave samme udregning for begge partikler. Der vil dog ingen forskel være i bevægelsesmængden, da massen af dem er ens ;)

Charshakh, i opgave 3b har vi omkring en faktor-10 til forskel i vores resultater. Jeg tror, du har glemt, at det er massemidtpunktet af klodsen, som du skal kigge på i forhold til nulpunktet, som jeg i dette tilfælde ikke er jorden, men betonpælen ;) (Epot=Ekin=4,1*10^3kg*9,82m/s^20,324m=1,30*10^4J)


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. maj 2014 af charshakh (Slettet)

Opgave formuleringen er  “I højden 0,11 m over betonpælens top har jernklodsen hastigheden 2,05 m/s opad“ det forstår jeg som:
0,11 + pælens højde =  der vi får hastigheden og ud fra det jeg beregnede vil klodsen stige ca. 0,2 meter mere. Dvs. 0,11m+9,0m+0,2m er højden hvor klodsen begynder at falde fra....


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. maj 2014 af Jclue (Slettet)

Jo, men i og med, at nulpunktet jo ligger i punktet, hvor betonpælen er højest oppe, er h jo ikke lig med 0,11m + 9,0m + 0,2m men blot h=0,11m+0,2m


Brugbart svar (1)

Svar #14
25. maj 2014 af charshakh (Slettet)

Heheh! Det har du nemlig ret i jeg tænkte bare vist lidt for meget over opgaven den gang! :D eller ikk....


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. maj 2014 af PaperBin (Slettet)

#10

Men energien er vel ikke den samme for den partikel som henfalder og myonerne? Har nemlig fået 176,7 MeV/c ved at regne med den henfaldne partikels masse og derefter dele med to...
 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. maj 2014 af Lassesorensen (Slettet)

Hej vil nogen vurdere en karakter for denne besvarelse.
 

Vedhæftet fil:Fysik eksamen 2013 6.pdf

Skriv et svar til: Fysik skr. eksamen 23. maj 2014 FACIT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.