Matematik

på Figuren ses en model af et sejl ADE

23. maj 2014 af 54wa (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, ville lige høre, om der er nogen der kunne hjælpe mig med følgende opgave. Det er opgave nr. 2 i følgende opgavesæt.  http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-MAT-A-22052014.ashx 

På figuren kan man se en model af et sejl ADE. Det oplyses, at DE og BC er parallelle samt at siden AE=10, siden AC=4 og BC= 2 

a) bestem siden DE 

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt ensvinkede trekanter. Trekant ABC er ensvinklet med trekant ADE. Bestem skalaforholdet mellem de to trekanter.


Svar #2
23. maj 2014 af 54wa (Slettet)

tak for hjælpen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Jeg har også kigget på denne opgave, hvordan vil man argumentere for at trekant ABC er ensvinklet med trekant ADE? Er det fordi at de deler vinkel A, samt  at DE og BC er parallelle?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, netop. Ensliggende vinkler ved parallelle linier er jo lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2014 af Iversen18 (Slettet)

Kunne det være muligt at få et par udregninger på - da jeg er helt lost


Brugbart svar (3)

Svar #7
28. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

De to trekanter ABC og ADE er ensvinklede, og skalaforholdet findes ud fra siderne |AC| og |AE|. Derfor er

        |DE| / |BC| = |AE| / |AC| ,

        |DE| = (|AE| / |AC|) · |BC| = (10 / 4) · 2 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2014 af Iversen18 (Slettet)

Tusind tak Andersen 11 - Tror endelig den er sevet ind i mit tykke hoved.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2018 af olenoomo (Slettet)

Hvordan bestemmes skalafaktoren?


Skriv et svar til: på Figuren ses en model af et sejl ADE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.