Matematik

i en model for et containerskibs Co2 udledning

24. maj 2014 af 54wa (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, havde brug for hjælp til opgave 13 

I en model for et containerskibs CO2-udledning kan skibets CO2-udledning beskrives ved en funktion U, der er løsning til differentialligningen dU/dx = 0,1518⋅U

hvor U er skibets CO2-udledning (målt i g/ton/km), og x er skibets fart (målt i knob).

I modellen er containerskibets CO2-udledning på 6,25 g/ton/km, når skibets fart er 25 knob.

a)  Bestem en forskrift for U, og benyt denne til at bestemme skibets fart, når dets CO2-udledning er 4 g/ton/km. 

jeg får forskriften til at være u=c*1,16393^x kan det passe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. maj 2014 af AskTheAfghan

a) Ja, det er korrekt - men du mangler at bestemme dit c.

Vi har ∫(1/U) dU = ∫ 0.1518 dx, dvs. ln(U) = 0.1518x + K, dvs. U(x) = Ce0.1518x

for et passende C, der kan findes ved løsningen af U(25) = 6.25.


Svar #2
24. maj 2014 af 54wa (Slettet)

tak for hjælpen :D jeg ville lige høre om du også kunne hjælpe mig med  b delen det er opgave 13b   

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-MAT-A-22052014.ashxb) 

 Undersøg, om modellen understøtter påstanden, der fremgår af nedenstående figur, nemlig, at man kan reducere CO2-udledningen fra 100% ved en fart på 25 knob til 32% ved en fart på 17,5 knob. 


Svar #3
24. maj 2014 af 54wa (Slettet)

kan det passe at c er 0,1405 

eller c=9,68062


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2014 af 776 (Slettet)

Hvordan kommer ud frem til u=c*1,16393^x ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Hvordan undersøger man, om modellen understøtter påstanden, at man kan reducere CO2-udledningen fra 100% ved en fart på 25 knob til 32% ved en fart på 17,5 knob?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2014 af 776 (Slettet)

Havd er det for en type vækst vi har her? :S


Skriv et svar til: i en model for et containerskibs Co2 udledning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.