Matematik

Opgave i mat:

25. maj 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der har en opskrift på hvordan man løser nedenstående opgave?

I en model antages det, at udviklingen i den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr. ko i Danmark i perioden 1975-2008 kan beskrives ved en funktion af typen: m(t) = 124t + 4783, hvor m(t) betegner den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr . ko (målt i kg) i Danmark t år efter 1975.  Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige årlige mælkeydelse pr. ko i Danmark i perioden 1975-2008.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af SuneChr

For t = 0 svarer det jo til, at i året 1975 er mælkeydelsen 4783
Koefficienten til t er den årlige tilvækst efter år 1975 og frem til år 2008.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2014 af peter lind

Find m(0) og m(t+1)-m(t)   NB t går ud ved den sidste beregning


Svar #3
25. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Hvis jeg finder m(0), så vil der jo stå 124 * 0 + 4783 = 4783, vil det så sige at fra år 0(altså begyndelsen 1975) lig med 4783? 
Så forstår jeg ikke lige hvad i mener med m(t+1)-m(t)?


Skriv et svar til: Opgave i mat:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.