Matematik

toppunkt opgave:

25. maj 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1.
Bestem koordinatsættet til toppunktet for parablen givet ved ligningen:
 y = 2x^(2)-8x+3
Vi ved at ovenstående er en andengradsligning, derfor vil vi starte ud med at finde a,b og c, således:
a = 2    b = -8    c = 3
Derefter vil vi beregne diskriminanten, som er givet ved formlen:
d = b^(2)-4ac
d = (-8)^(2)-4*2*3 = 40
Derefter benytter vi formlen for toppunkt, som siger:
t(((−b)/(2*a)),((−d)/(4*a)))
((−−8)/(2*1)) ? 4
((−40)/(4*1)) ? −10

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men forstår simpelthen ikke, hvorfor du multiplicerer med 1 i nævneren lige pludselig:

((−−8)/(2*1)) ? 4
((−40)/(4*1)) ? −10

I starten sagde du jo, at a=2


Svar #2
25. maj 2014 af Maria55555 (Slettet)

Hov, det har været en fejl så.. men tak for hjælpen hvertfald :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

I hvert fald* :D Men det var så lidt ;)


Skriv et svar til: toppunkt opgave:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.