Matematik

Finansiel regning - r og dens relation til procent og fremskrivningsfaktor

28. maj 2014 af uopnålig (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

norgle der kan forklare hvordan man besvare ovenstående spørgsmål ? for er helt forvirret. 

taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af hesch (Slettet)

Hvis du sætter 1kr i banken, der giver 4% i rente pr. termin, har du efter 1. termin

1,04kr = 1kr * 1,04 = 1kr * ( 1 + r )        ( 4% = 0,04)

Fremskrivningsfaktor = 1,04 = ( 1 + r )

I 2. termin forrenter banken dit indestående på 1,04kr med samme faktor, så efter 2. termin har du

1kr * 1,04 * 1,04 = 1kr * 1,042 = 1kr * ( 1 + r )2

Efter n terminer har du  1kr * ( 1 + r )n

Altså  rente = 4%    =>   r = 0,04   =>  Fremskrivningsfaktor = 1 + r = 1,04

Hvis det var svar på dit spørgsmål ?


Svar #2
28. maj 2014 af uopnålig (Slettet)

Det tror jeg, synes bare det er et mærkeligt spørgsmål :D men tak 


Skriv et svar til: Finansiel regning - r og dens relation til procent og fremskrivningsfaktor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.