Matematik

matematik

28. maj 2014 af Nogett (Slettet) - Niveau: C-niveau

HEj allesammen.. Er der ikke en venlig sjæl der vil hjælpe mig med at løse denne opgave?
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Jeg ved det er liniære funktioner men jeg kan ikke finde ud af at beregne det..

Udviklingen i medlemstallet for fagforbundet LO kan med tilnærmelse beskrives ved

modellen:

y ? ?40 900x ?1400 000 ,

hvor x er antal år efter 2004, og y er medlemstallet i LO.

a) Hvad fortæller tallene – 40 900 og 1 400 000 om udviklingen i medlemstallet

for LO?

b) I hvilket år kommer medlemstallet under 1 000 000, hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2014 af 123434 (Slettet)

y=-40.900x+1.400.000

a)

Antallet af medlemmer falder med 40.900 om året

i 2004 havde LO 1.400.000 medlemmer

b)

999.999=-40.900x+1.400.000

-400001=-40.900x

-400001/-40.900=-40.900x/-40.900

x=9,8(afrundet til 10)

i løbet af 2013/2014


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.