Kemi

Hvor mange mol dannes

28. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har oploadet et spørgsmål med dens besvarelse. Men jeg er ikke helt med på hvad der foregår. spørgsmål a får jeg et meget stort tal. Hvordan får han 4.403 mol?

tak

Vedhæftet fil: Untitled32323.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2014 af Heptan

Beregn stofmængden af nitroglycerin med formlen n=m/M. Husk at 1 kg = 1000 g. Kald stofmængden for n1.

Af 4 nitroglycerinmolekyler kan der dannes 19 gasmolekyler, som det fremgår af reaktionsskemaet.

Altså dannes der

ngas = n1 * 19/4

mol gas, når 1,00 kg nitroglycerin eksploderer.


Svar #2
28. maj 2014 af teamwork (Slettet)

jeg kan se han siger 

1000/(12.01*3+1.008*5+14.01*3+16*9)


Svar #3
28. maj 2014 af teamwork (Slettet)

tak for hjælpen . har løst den nu


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2014 af mathon

                                     n_{gasblanding}=n{_{nitroglycerin}}\cdot \frac{{\color{Red} 2}9}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2014 af Heptan

#4 Ifølge reaktionsskemaet er vand i væskefasen (ved godt det ikke giver mening)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2014 af mathon

Alle produkter er gasser - men opgaven lægger rigtig nok op til \frac{{\color{Red} 1}9}{4}da vand opgives som 10 H2O (aq), hvilket #0 så må forholde sig til.


Skriv et svar til: Hvor mange mol dannes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.