Matematik

Løs ligning

29. maj 2014 af pppq (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har problemer med at løse følgende ligning:

100000/(x+10)=80x+100

Håber nogen vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. maj 2014 af 123434 (Slettet)

100000/(x+10)=80x+100

100000/(x+10)*(x+10)=80x+100*(x+10)

100000=80x+100x+1000

100000=180x+1000

100000-1000=180x+1000-1000

99.900=180x

99.900/180=180x/180

x=550

Det virker bare helt forkert


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

100000/(x+10) = 80x+100  <=>

100000=(80x+100)(x+10)  <=>

100000=80x2+100x+800x+1000  <=>

80x2+900x-99000=0  <=>

4x2+45x-4950=0

og så ellers løse denne andengradsligning


Svar #3
29. maj 2014 af pppq (Slettet)

Ja, fordi du har ganget forkert sammen her: 100000/(x+10)*(x+10)=80x+100*(x+10)

Man ender med en andengradsligningn, som giver x=30 V x=-41,25

Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2014 af SuneChr

SP 2905140254.PNG

Vedhæftet fil:SP 2905140254.PNG

Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.