Matematik

MAtematik

29. maj 2014 af Karlse - Niveau: 7. klasse

Kartofler 6,5 kr pr kg

Æbler 8,95 kr pr kg

Hvor meget skal man betale for 2 æbler og 3,5 kg kartofler. og skriv en formel for prisen på æbler og kartofler. Sæt kg æbler til x og kg kartofler til y.

Så har jeg skrevet for 2 kg æbler skal man betale 17,9 og for 3,5 kartofler skal man betale 22,75 kr.

Så ville jeg sprøger om jeg skulle afrunde det op, eller skal jeg bare lad det være såen.

Og min formel er sådan: 8,95 * X + 6,5  * X= 6,5 + 8,95 = 15,45.  Ville sprøger om det er rigtig, TAk på forhånd:


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2014 af Benny7 (Slettet)

Du behøver ikke runde op, bare lad det stå. Du kan også udelade *-tegnene, så den vil se således ud

8.95x + 6.5y = Pris


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2014 af SuneChr

Du skal adskille x og y

x kg æbler á 8,95 kr
y kg kartofler á 6,50 kr
Køber man x kg æbler og y kg kartofler koster det
f (x ; y)  =  8,95·x + 6,50·y
Da resultatet skal være i kr., skal der afrundes til 2 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2014 af Signeglud (Slettet)

Ved ikke om du bruger GeoGebra, men der kan den tegnes lynhurtigt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man plejer at angive priser med to decimaler, så jeg ville skrive 17,90 kr og 22,75 kr.


Svar #5
29. maj 2014 af Karlse

Lige som mig ik.


Svar #6
29. maj 2014 af Karlse

Og min formel skal den ikke være 8,95· X + 6,50 · Y


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. maj 2014 af Signeglud (Slettet)

Jo, den ser fin ud.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. maj 2014 af SuneChr

# 6
Man anvender her små x og y.


Svar #9
29. maj 2014 af Karlse

Jeg vidste godt at man skulle adskille glemte bare lige at skrive det i min sprøgersmål.


Svar #10
29. maj 2014 af Karlse

y og x altså


Skriv et svar til: MAtematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.