Matematik

Rumfanget af et rør i kubik meter

29. maj 2014 af Semuraj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal finde rumfanget af et rør i kubik meter. Jeg ved at den er 60 cm i indre diameter, og 4,5 m lang i virkeligheden. Hvordan gør jeg det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Røret har form af en cylinder. Omregn alle mål til m og indsæt så i udtrykket for en cylinders rumfang

        V_{cyl}=\pi r^{2}h=\frac{\pi }{4}d^{2}h

h er rørerts længde, og d = 2r er rørets indvendige diameter.


Svar #2
30. maj 2014 af Semuraj (Slettet)

Når der ikke står noget mellem pi, r2 og h, og heller ikke mellem pi/4, d2 og h, betyder det bare at det skal ganges?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

#2 Ja


Svar #4
30. maj 2014 af Semuraj (Slettet)

Hvad betyder det at der står = mellem de to formler, de giver jo ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2014 af Lurch (Slettet)

Det skulle de meget gerne. Diameteren d, er to gange radius,

d = 2*r, r = d/2

\pi h r^2 = \pi h \left(\frac{d}{2}\right)^2 = \pi h \frac{d^2}{2^2}=\frac{\pi}{4}d^2h

I dit tilfælde er diameteren d = 60 cm, og radius derved r = 30 cm


Skriv et svar til: Rumfanget af et rør i kubik meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.