Matematik

Matematik afgangsprøve!!!!!

30. maj 2014 af jesper149 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg står her og skal snart op i skriftlig matematik, men tænker over hvad jeg øve mig i udover det sædvanlig som plus, minus, procent osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Hvad er har du svært ved og hvad kan du forbedre på?


Svar #2
30. maj 2014 af jesper149 (Slettet)

sådan noget som primtal og pythagaros


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Primtal er ret nemt:

Et primtal er et naturligt tal, som netop to tal går op i - nemlig 1 og tallet selv.

De første 16 primtal er

2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47 og 53

Der er faktisk uendelig mange primtal. 

Pythagaros er en lidt svært.

Du kender sikkert en retvinklet trekant

Den har en retvinkel dvs. 90 grader. (Der hvor den lille kasse er)

Den skrå ligne kaldes hyptonusen og de 2 andre linjer kaldes kateter. Pythagaros (En matematiker) sagde at hvis vi kender de 2 kateters længder kan vi finde hyptonusens længde meget mere præcist end vi skal til at måle.

Det ligner det her:

Han sagde at 

a+ b2 = c2

Lad dig ikke blive forvirret af de bogstaver da - A og B  de 2 kateter og C faktisk er Hypotonusen (Den skrå linje)

Betyder i anden. Det vil sige. Hvis vi havde 42 vil det være det samme som 4*4.

Lad os nu sige at du får disse mål.

Den ene katete er er 5 cm den anden er 4cm. Hvordan finder så længden på den sidste

Vi udskifter a og b  med 5 og 4 da vi har fået oplyst de 2 længder. Nu ser formlen sådan her ud.

5+ 42 = c2

52 er det samme som 5*5 som er 25

42 er det samme som 4*4 som er 16

nu ser formlen sådan her ud

25 + 16 = c2

25 + 16  = 41

Nu har du faktisk svaret 41 men kun i anden. Vi vil jo helst have svaret som et helt tal. 

HOLD FAST

Du skal bruge noget der hedder kvatratroden. Kvadratroden finder 1 tal ganges med sig selv som giver 41. (Kan ikke forklare det meget bedre)

Kvadratroden af 41 = ca. 6,4

Så hypotenusen er 6,4

6,4 er svaret.


Svar #4
31. maj 2014 af jesper149 (Slettet)

Mange tak, det hjalp mig meget :-)


Skriv et svar til: Matematik afgangsprøve!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.