Matematik

lineær funktioner - perspektivering

31. maj 2014 af Mary2002 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Jeg skal op til mundltig matemtatik eksamen. I et af eksamensspørgsmålene bliver jeg bedt om at perspektivere lineær funktioner til andre typer af funktioner.

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg kan perspektivere det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lineære funktioner er en af de typer funktioner, der ofte benyttes i vækstmodeller. Det kunne være nærliggende da at perspektivere til andre typer af vækstmodeller, eksempelvis eksponentialfunktioner og potensfunktioner, og at se på det karakteristiske ved væksten i de forskellige modeller.


Svar #2
31. maj 2014 af Mary2002 (Slettet)

Tak, men jeg har svært ved at sammenligne dem. Kan du evt. ikke uddybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lineær funktion             f(x) = ax + b , Δf/Δx = a

Eksponentialfunktion    f(x) = b · ax   , Δf / f = aΔx - 1

Potensfunktion             f(x) = b · xa ,   Δf / f = (1 + Δx/x)a - 1


Skriv et svar til: lineær funktioner - perspektivering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.