Matematik

Lineære funktioner og differential regning

02. juni 2014 af KlaraJense (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg skal op til mundtlig matematik imorgen, og har et spørgsmål:
Gør rede for tangenten i et punkt for grafen til en differentiabel funktion, herunder for definitionen af f'(x).

(Har vedhæftet en fil, så I kan se hvad jeg har skrevet. Er meget i tvivl om definitionen af f'(x) - hvad menes der? Har heller ikke skrevet noget om det endnu)

Tak på forhånd :-)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2014 af PeterValberg

FriViden.dk har nogle glimrende videoer om emnet [ LINK ]

se især video den fjerde og femte fra bunden af listen :-)
samt de to første videoer på listen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. juni 2014 af KlaraJense (Slettet)

Tak! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2014 af nymannjakobsen (Slettet)

Hej Klara

Jeg var oppe i samme spørgsmål på A niveau, og jeg endte med at fremlægge følgende:

1. Definition af f'(x)

2. Grundig gennemgang af (x2)'=2x, ligesom i denne video: https://www.youtube.com/watch?v=ZPTKar6XIKo

3. Bevise ligningen for tangenten.

Hvor y0=a*(x-x0)+y0 er det samme som tangentligningen y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

4. Snakke om anvendelse af differentialregning..

Traditionelt er det ekstrema og monitoniforhold, f'(x)=0. Man kunne også komme ind på optimering, forstået på den måde af f'(x)=0 er toppunktet for andengradspolynomier..


Skriv et svar til: Lineære funktioner og differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.