Matematik

Areal af område

02. juni 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg er lidt lost i denne opgave, som lyder således;

Arealet af det grå område er ca. ___ cm2

Jeg har prøvet lidt frem og tilbage, men kan ikke blive enig med mig selv om, hvad det er, jeg skal .

Er det muligt med lidt hjælp? :-)

På forhånd, takker.

Vedhæftet fil: IMG_20140601_222127.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2014 af SuneChr

Areal af kvadrat = 22
Areal af 1/4 af cirklen = 1/4·π·12
Lad nu fantasien gøre opgaven færdig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2014 af Karennnn (Slettet)

Først regner du arealet af firkanten ud 

Så regner du arealet af cirklen ud (radius er 1 cm)

Så dividerer du arealet af cirklen med fire, og så har du arealet af et af de fire hvide områder. Så ganger du bare med fire igen (fordi der er fire lige store hvide områder). 

Så tager du arealet af hele firkanten og minusser arealet af det hvide område. Så har du det grå område :)


Svar #3
02. juni 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ehmm.. Har jeg ret, hvis jeg siger;

4 - 1/4·π·12 = 3,32 cm2


Svar #4
02. juni 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Eller ser det helt forkert ud?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Arealet af kvadratet er korrekt. Cirklen har radius r = 1 cm , så hele cirklens areal er

        Acirc = π·r2 = π cm2

Arealet af det grå område er da

        Agrå = 4 cm2 - π cm2 = (4 - π) cm2 = 0,858 cm2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juni 2014 af SuneChr

# 3 og 4   Der er jo 4·1/4 cirkel
4 - 4·1/4·π·12 = 4 - π
Du kan så prøve at finde arealet af "ruder" på et spillekort.


Svar #7
02. juni 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ok! - da π skal sættes til 3 er svaret; 1 cm2 :-)

Jeg takker endnu en gang!


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

(Man anvender åbenbart den bibelske approksimation i folkeskolen i dag?)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2014 af SuneChr

# 8
I det fortrykte svarfelt i # 0 for opgaven må i # 7 "da π skal sættes til 3" vel siges at være rigtig.
Men π er jo vores kære barn, om hvem vi kun ønsker det bedste for.


Skriv et svar til: Areal af område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.