Matematik

Problem med ligning.

04. juni 2014 af Noxite (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke lige vende eller dreje denne: a^2*b^3*a^-1*b^-1/2 / b^2*a^1/2*b^3/2
Grafisk udsende hvis det er lidt nemmere: http://puu.sh/9eCBs/85a81f044e.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2014 af SuneChr


Det er en reduktionsopgave og ikke en ligning.
Flyt hele nævneren op i tælleren og skift samtidig alle foretgnene for eksponenterne.
Nu kan eksponenterne lægges sammen, for a og b for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2014 af mathon

a^2\cdot a^{-1}\cdot a^{-\frac{1}{2}}\cdot b^{3}\cdot b^{-\frac {1}{2}}\cdot b^{-2}\cdot b^{-\frac{3}{2}}=a^{2-1-\frac{1}{2}}\cdot b^{3-\frac{1}{2}-2-\frac{3}{2}}


Svar #3
04. juni 2014 af Noxite (Slettet)

Ok, mange tak. :)


Skriv et svar til: Problem med ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.