Matematik

Trekanter ,, nogen der kan hjælpe...det haster

07. juni 2014 af mirac (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

jeg sidder og er igang med min årsprøve opgave, men er gået i stå ved opgave 2. nogen der kan hjælpe.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2014 af mathon

Ved ensvinklet trekantsbetragtning
fås:
               \frac{m}{b}=\frac{\frac{1}{3}c}{c}=\frac{1}{3}

               m=\frac{1}{3}b

               \frac{n}{b}=\frac{\frac{2}{3}c}{c}=\frac{2}{3}

               n=\frac{2}{3}b

Når H er højden i den store trekant er h i det blå trapez

                 \frac{h}{\frac{1}{3}c}=\frac{H}{c}

                 h=\frac{1}{3}H


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2014 af mathon

2.1

Arealet af det blå trapez

                 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A_{trapez}=\frac{1}{2 }\cdot h\cdot \left ( m+n \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( \frac{1}{3} H\right )\cdot \left ( \frac{1}{3}b+\frac{2}{3}b \right )=\frac{1}{3}\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot H\cdot b \right )=\frac{1}{3}\cdot A_{heltrekant}


Svar #3
08. juni 2014 af mirac (Slettet)

hej igen

jeg ville lige høre svar#2, hvordan kommer du til det sidste led i beviset?? det led der starter med =1/3*(1/2*H*b) og hvad er b i dette tilfælge ??

#mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2014 af mathon

b er som angivet på 21. figur 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2014 af mathon

   på 2.1 fig. 1


Skriv et svar til: Trekanter ,, nogen der kan hjælpe...det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.