Matematik

Ligninger

10. juni 2014 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 7. klasse
I bogart er der x ansatte. I Cinema er der 3 gange så mange ansatte. Hvor mange ansatte er der i hver biograf når der er 36 ansatte i alt?

Forklar venligst i detaljer tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af bragueton (Slettet)

Du har to steder, hvor der det ene sted er 3 gange så flere ansatte som det andet sted, som vi kan kalde x. Det giver:

x+3x=36 eller 4x=36

Hvis du her isolerer x, får du

x=36/4=9
 


Svar #2
10. juni 2014 af JBiebs (Slettet)

Tusind tak! :)

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.