Fysik

BRUG FOR HJÆLP!!! Farvernes bølgelængde (FORSØG)

11. juni 2014 af MieJensen123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey alle!
Jeg sidder og skal op til mundtlig fysik i morgen (24-timers forberedelse) og jeg har trykket det elektromagnetiske spektrum! Det er et helt fint emne for mig, men jeg har også trykket en øvelse som hedder "farvernes bølgelængde". Jeg har rigtig svært ved at forstå hvad der foregår, så håber virkelig i kan hjælpe mig, da jeg er presset med tid!
Jeg har vedhæftet forsøget, og har selv udfyldt tallene (og regnet dem ud), men det er lidt tid siden. Jeg bliver jo selv nød til at kunne forklare hvad der sker, og hvorfor det gør sådan osv. 
Har styr på alt andet under mit emne, bortset fra dette- så PLEASE hjælp!
På forhånd, tusind mange tak. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2014 af mathon

for n = 1
har du
                    \lambda =d\cdot \sin(v_1)=d\cdot \frac{B}{\sqrt{L^2+B^2}}


Svar #2
11. juni 2014 af MieJensen123 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du viser mig der? 

Altså hvorfor isolerer du d? Hvorfor vil du finde afstanden mellem de to nabostreger i gitteret? Er det bølgelængden? Sikkert et dumt spørgsmål, men det forvirrer mig at der er så mange forskellige formler. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2014 af mathon

…det er nu \lambda, der er isoleret.
        Grundet trigonometri i en retvinklet trekant
        gælder:
                          \sin(v_o)=\frac{B}{\sqrt{L^2+B^2}}

        Hver bølgelængde \lambda svarer til en specifik farve.             
                        


Svar #4
11. juni 2014 af MieJensen123 (Slettet)

Arh nu forstår jeg! Selvfølgelig. Så det er formlen for hver især den indivuduelle farve. Tusind tak!


Skriv et svar til: BRUG FOR HJÆLP!!! Farvernes bølgelængde (FORSØG)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.