Matematik

6000 Kr,- skal deles mellem tre klasser, men den ene klasse vil bare have halvdelen af hvad de andre får

12. juni 2014 af tuttudk (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Altså den indlysende svar ville være 1000, men så ville der jo være 5000 tilbage, og så ville de to andre klasser få 2500. Er der nogle der har en løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2014 af mathon

                             klasse 1        klasse 2       klasse 3       sum
fordelingstal            2x                 2x                  x               5x = 6000

                                                                                           x = 1200

dvs

                             klasse 1        klasse 2       klasse 3       sum
beløb                      2400             2400             1200         6000

                                                                                         


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal deles i forholdet    2:2:1 , dvs to klasser får hver 2(2+2+1) = 2/5 , mens den 3. klasse får 1/5 af beløbet.


Svar #3
12. juni 2014 af tuttudk (Slettet)

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Hvorfor er der to klasser, som får 2400 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4. Det skyldes, at den 3. klasse har valgt kun at modtage det halve af, hvad hver af de andre to klasser modtager.

Skriv et svar til: 6000 Kr,- skal deles mellem tre klasser, men den ene klasse vil bare have halvdelen af hvad de andre får

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.