Fysik

Sted og hastighedsfunktoon

15. juni 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Er der nogle der kan forklare mig hvad hastighedsfunktion er? og er der noget der hedder accelerationsfunktion?

Og hvis sammenhængen mellem sted og hastighedsfunktion er:

s'(t)=v(t)

Hvad vil det så sige? kan i give et eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2014 af PaperBin (Slettet)

Hastighedsfunktionen v(t) beskriver hastigheden til et bestemt tidspunkt t.

s(t) er stedfunktionen og beskriver stedet, som genstanden (eller noget andet) befinder sig i til et bestemt tidspunkt t.

Ud fra sammenhængen s'(t) = v(t) kan du altså bestemme hastighedsfunktionen ved at differentiere stedfunktionen - eller omvendt bestemme stedfunktionen ved at integrere hastighedsfunktionen.

Jeg ved ikke om det hedder accelerationsfunktion, men der er hvert fald en funktion for accelerationen:

v'(t)=a(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Eksempel ved en cirkelbevægelse:

s(t)  = ( cos ωt , sin ωt )

v(t) = s'(t) = ω ( -sin ωt , cos ωt )

a(t) = v '(t) = ω2( -cos ωt , -sin ωt )


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2014 af Lakey (Slettet)

ligningen s'(t)=v(t) betyder

Du kender stedfunktionen: s(t)=½*ao*t2+vo+t+s0, hvor s0 er positionen til t=0.

Differentirer du den får du en funktion for hastigheden 

v(t)=*ao*t+vo, hvor v er hastigheden til t=0

så er der ligningen v'(t)=a(t)... dvs. hvis du differenterer v(t)=*ao*t+vo, så vil du få accelerationen a o


Skriv et svar til: Sted og hastighedsfunktoon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.