Matematik

stykvis funktion

16. juni 2014 af nich0727 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave.

på forhånd tak.

Bestem den stykvise funktion der beskriver følgende sammenhæng: En taxitur koster kr. 20 i startgebyr, 10 kr. pr. km for nul til 25 km og 5 kr. pr. km for de kilometer der ligger udover 25 km. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Den findes let ved f(x)=\begin{cases}20+10x& \text{hvis }0\leq x\leq 25\\ 270+5x & \text{hvis } 25< x \end{cases} hvor x er antallet af kilometer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Den sidste del af gaflen er forkert. Det korrekte udtryk for f(x) er

        f(x)=\begin{cases} 20+10\cdot x & \text{ for } 0\leq x\leq 25 \\ 270+5\cdot (x-25)& \text{ for } x>25 \end{cases}

hvor x er antallet af kørte km, og f(x) er turens pris.


Svar #3
16. juni 2014 af nich0727 (Slettet)

Mange tak for svarene!


Skriv et svar til: stykvis funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.