Fysik

Jordens densitet/massefylde

18. juni 2014 af Simon1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er der nogen som kan hjælpe mig med at beregne jordens 4 forskellige lags densitet?

Jeg kan godt finde ud af at beregne jordens samlede densitet, men kan ikke få de beregnet de forskellige lags densitet.
Jeg har anvendt at. 
V = (4*π*(r2-r1)) / 3 og p = m/V, dog uden held mht. densitet af lagene. 

Håber i kan hjælpe mig.

Se vedhæftet fil :)

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Rumfanget af en kugleskal beregnes med

V = 4/3 * π * (r23 - r13)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2014 af hesch (Slettet)

Ved ikke om det er en tastefejl, men:

V = 4/3 * π ( r2 - r1 )3

PS:  Nå, ja, se  #1    :)


Svar #3
18. juni 2014 af Simon1995 (Slettet)

ja, det var også den formel jeg har anvendt, glemte bare at skrive i 3. 

Kan dog stadig ikke finde de korrekte resultater


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2014 af SuneChr

# 2
V  =  4/3·π·(r23 - r13)
# 1 ja, ok.


Svar #5
18. juni 2014 af Simon1995 (Slettet)

får stadig en alt for høj densitet


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2014 af SuneChr

Man kan jo udregne volumenet af de enkelte lag. Massen er derimod ikke nævnt, og man skal udregne densiteten. Det er så ikke muligt. Man kan slå densiteten af de nævnte lag op og derefter beregne lagets masse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2014 af SuneChr

V_{nikkel}=\frac{4\pi }{3}\cdot1300^{3}
V_{jern}=\frac{4\pi }{3}\cdot\left ( 3500^{3}-1300^{3} \right )
V_{silikater}=\frac{4\pi }{3}\cdot\left ( 6400^{3}-3500^{3} \right )
V_{skorpen}=\frac{4\pi }{3}\cdot\left ( 6435^{3}-6400^{3} \right )


Skriv et svar til: Jordens densitet/massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.