Kemi

Find den molære koncentration af propionsyre i en opløsning hvor pH er målt til 3,05.

18. juni 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej skal bruge lidt hjælp

a) Find den molære koncentration af propionsyre i en opløsning hvor pH er målt til 3,05.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2014 af mathon

                                       \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s

                                       \frac{\left 10^{-2pH}}{c_s-10^{-pH}}=10^{-pK_s}

                                       c_s=10^{pK_s-2\cdot pH}+10^{-pH}=10^{4,87-2\cdot 3,05}+10^{-3,05}=0,06\; M


Skriv et svar til: Find den molære koncentration af propionsyre i en opløsning hvor pH er målt til 3,05.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.