Kemi

Bestem prøvens indhold af P i µg/L.

20. juni 2014 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber der er en her inde der kan svar mig på denne spørgsmål :/

En vandprøve fortyndes ved at afpipettere 25,00 mL prøve i en 200 mL målekolbe og fylde til mærket. Den fortynedede prøve giver en absorbans på 0,117.

a) Bestem prøvens indhold af P i µg/L.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2014 af mathon


                A_{pr\o ve}=8\cdot 0,117=0,936

                A=\xi _\lambda \cdot l\cdot c               

                c=\frac{A}{\xi _\lambda\cdot l}


Svar #2
20. juni 2014 af DKPS (Slettet)

Det forstår jeg ik helt :/ 


Svar #3
20. juni 2014 af DKPS (Slettet)

Hvad står l og den mærkelige tegn for a er nok absorbansen og c koncentrationen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2014 af Heptan

l (lille L) er lysvejen, som er 1 cm

ε er absorptionskoefficienten, som er en tabelværdi.


Svar #5
21. juni 2014 af DKPS (Slettet)

okai men hvordan finder jeg så ξ absorptoonskoeffivienten til denne opg. også fornemmer jeg skal bare sætte i formelen c = 0,936 / ( ξ · 1 ) også for jeg det ud i P i µg/L eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2014 af Heptan

Man kan ikke løse opgaven ud fra de oplysninger du har givet :-)


Svar #7
21. juni 2014 af DKPS (Slettet)

Hvad har du brug for mere


Skriv et svar til: Bestem prøvens indhold af P i µg/L.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.