Fysik

Liner Bevægelse

21. juni 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej I kloge åge folkens :D

jeg ska op til eksam her på mandag, men jeg kan ikke gå videre fra mit eksamspørgsmål nr et :( 

Den handler om Lineær bevægelse 

(jeg forstår ikke hvad læren vil have os til at skrive eller forstå her - jeg forstår ikke hvad er en Lineær Bevægelse? - selvom jeg har søgt i google -kiggede i noter / bøger så har jeg meget svært med at forstå det ) 

Kan nogen fortælle mig (kun  til jer der har tid) hvad er lineær bevægelse og hvordan man kan forstå det ?

 Hastighed ?
 Bevægelse med konstant hastighed ? 

acceleration ?

Bevægelse med konstant acceleration ?


Være venligst at svar de her  hver for sig så jeg kan forstå det - det med at jeg skal selv lave min lektier forstår jeg godt og det ska jeg også nok gøre hvis jeg forstod det først hoved emnet! 


(Spørg efter det her, fordi min lære kørt alt det her fysik meget hurtigt, og jeg kunne heller forstå det i klassen og jeg måtte ikke spørg ham fordi han sag vi havde ikke tid til besværg spr.) :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2014 af mathon

bevægelse med konstant hastighed v:

                                                          a=0

                                                         \Delta s=v\cdot t
Δs (spatium) = vejlængde
v (velocitas) = hastighed
t  (tempus) = tid
                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2014 af mathon

bevægelse med konstant acceleration a:

                                                          v=a\cdot t+v_o

v er hastigheden
vo er begyndelseshastigheden
a er accelerationen

                                                          \Delta s=\frac{1}{2}a\cdot t^2+v_o\cdot t=v_m\cdot t

v_m=\frac{v+v_o}{2}  er middelhastigheden


Svar #3
21. juni 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Hej og tak skal du have :D 

Men hvad er Lineær Bevægelse og acceleration :/ ? 

hvad står vm for ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2014 af mathon

    \Delta s=s-s_o
    Hvis koordinatsystemet lægges, så s_o=0
    haves
    med konstant hastighed

                                                 s=v\cdot t                hastigheden er konstant, så du har ikke noget med vo

                             som i et sædvanligt koordinatsystem fremstiller en ret linje
                             med hældningskoefficient v,
                             som du måske husker som

                                                 y=a\cdot x
         her med
                         y=s
                         a=v
                         x=t
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2014 af mathon

acceleration er hastighedsændring pr tid.

                                                 a=\frac{v-v_o}{t}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2014 af Christianiversen2 (Slettet)

Bortset fra Mathons gode redegørelse, så kan lineær bevægelse intuitivt forklares ved en konstant vækst i eksempelvis hastighed over tid. Dvs at hastigheden øges med en konstant størrelse pr tidsenhed. Modsat eksempelvis en bil som accelererer hurtigere i 1. og 2. gear end i 5. gear.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2014 af mathon

…at hastigheden øges med en konstant størrelse a pr tidsenhed
    kaldes en jævnt voksende/lineær bevægelse:
 

                                              v=a\cdot t+v_o

                                              \frac{\mathrm{d}v }{\mathrm{d} t}=v{\, }'(t)=a


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. juni 2014 af mathon

eller noteret
                                             v(t)=a\cdot t+v_o       hastigheden/farten er en lineær funktion af tiden


Svar #9
21. juni 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Ahh Nu forståd jeg det meget bedere :D :D 1000 tak skal I have ^_^ 

Ved i så noget om Verdensbilledets udvikiling ? 
nogle formler til Newtons love ?

Jeg har de 1,2 og 3 om newtons love men jeg tænkt om der er mere end kun hvordan er hans love ?


Svar #10
21. juni 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Jeg har fået en formel til hastighed der siger :

Vm= S- S/ t- t
 

hvad menes med : (t1, s1) og ( t2, s2 ) på (t,s) -grafen ?
 til bevægelse med konstant hastighed har jeg fået en formel der ser sådan her ud :

s(t)= V0 * t + S0 
Hvordan kan man forstå hvad står for hvad :/? 

så har jeg fundet noget til acceleration :
am= v2- v1 / t2 - t1

hvordan kan man forstå det som :
(t1, v1) og (t2, v2) på (t,v) -grafen ? 

Bevægelse med konstant acceleration :
 V(0) = a0 *t + v0

hvad er hvad ?
hvordan kan man forstå det her ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2014 af mathon

middelhastigheden er lig med vejændring divideret med tidsændring

                   v_m=\frac{\Delta s}{\Delta t}=\frac{s_2-s_1}{t_2-t_1}


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2014 af mathon

tilbagelagt vej til tiden t er lig med begyndelseshastighed gange tiden t plus begyndelses strækningen målt fra origo:
                s(t)=v_0\cdot t+s_o


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. juni 2014 af mathon

(t,v)-grafen
                       tiden ud af 1.aksen    v op ad 2.aksen

                               v(t)=a\cdot t+v_o


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. juni 2014 af mathon

Bevægelse med konstant acceleration:

                       v({\color{Red} t})=a\cdot t+v_o             og ikke ao, da a er konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. juni 2014 af mathon

#9

Det heliocentrisk verdensbillede, verdensbilledet med Solen som ubevægeligt centrum, hvorom planeterne bevæger sig. Det blev foreslået allerede af Aristarchos fra Samos i 200-t. f.Kr., men fik først afgørende indflydelse med Kopernikus' hypotese fra 1543. Det afløste det ptolemæiske verdensbillede, som havde Jorden i centrum, og er nu selv afløst af et verdensbillede, hvor Solen ikke er Universets centrum, men blot én blandt utallige stjerner; i dette system bevæger planeterne sig dog stadig om Solen


Svar #16
21. juni 2014 af TerryKanrekhaHugens (Slettet)

Super - 1000 tak skal du have ^_^

MVH Kanrekha 


Skriv et svar til: Liner Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.