Matematik

variabelsammenhænge - ligefrem og omvendt proportionalitet

23. juni 2014 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har lige et spørgsmål om variabelsammenhænge som jeg håber at der var nogle som kunne være søde at hjælpe mig med, det lyder sådan her: 

Fortæl - gerne ud fra et eksempel - om ligefrem og omvendt proportionalitet

Er der nogle som ved hvad ligefrem og omvendt proportionalitet er og som kan give mig et eksempel?

Det handler om mundtlig matematik eksamen! 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2014 af peter lind

Ligefrem proportional: f(x) = k*x

Omvendt proportional: f(x) = k/x


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligefrem proportionalitet: x og y er propotionale, hvis der findes en konstant a, så at

         y = a·x

Forholdet mellem y og x er konstant: y/x = a .

Omvendt proportionalitet: x og y er omvendt proportionale, hvis der findes en konstant a, så at

         y = a / x

Produktet af x og y er konstant: x·y = a .


Skriv et svar til: variabelsammenhænge - ligefrem og omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.