Matematik

Hjælp til matematik!!

28. juni 2014 af bjerg11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag 

Jeg har nu lavt ca. 4 delopgaver, som jeg har lagt her ind. Jeg har fået masser af hjælp, og jeg håber andre end mig, som også kan bruge den hjælp. 

Jeg har valgt at tage et andet opgavesæt nemlig STX matemaik b-niveau, hvor der er spørgsmål om inden  for forskellige emner 

Jeg ønsker en rettelse af den og en kort beskrivelse. Gerne hvordan det er, og hvad der kan gøres bedre. Tak! 

opgavesættet: http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130524_1stx131-MAT_B.ashx

Vedhæftet fil: Sidst.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2014 af 123434 (Slettet)

Opgave 1

(2,5)=(x1,y1)

(6,29)=(x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(29-5)/(6-2)=6

Rigtigt

Opgave 2

20=1/2*5*AB

20=2,5*AB

AB=20/2,5=8

Rigtigt

Opgave 3

Diskriminantformlen:d=b2-(4ac)

d=(-2)2-(4*1*-3)=4+12=16

diskriminanten er 16

Toppunktsformlen er (x1=(-b,2a) og y1=(-d,4a))

Toppunktet ligger -(-2)/(2*1) og (-16)/(4*1)

Toppunktet er (1,-4) mit resultat, er ikke så god til mat


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 og 2 er korrekte.

Opg 3 er forkert. 2.-gradspolynomiet er f(x) = x2 -2x -3 . Toppunktets x-koordinat er

        xT = -b/(2a) = 2/(2·1) = 1 ,

og toppunktets y-koordinat er så

        yT = f(xT) = f(1) = 12 - 2·1 - 3 = 1 -2 -3 = -4 .

Opg 4 er korrekt.

Opg 5 er korrekt.

Opg 6 er korrekt beregnet, men der er lidt sjusk i notationen i mellemregningerne.


Svar #3
29. juni 2014 af bjerg11 (Slettet)

Andersen 11 svar #2 kan du uddybe det lidt mere i sidste opgave, tak. 

Svar # 1 tak for din hjælp. I appraise it ! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal parentes omkring integranden, når den består af flere led, og integralet mangler et "dx" (sidste linie).

Man vil skrive

        A=\int_{0}^{2}f(x)\, \textup{d}x=\int_{0}^{2}(-x^{3}+8)\, \textup{d}x=...


Svar #5
29. juni 2014 af bjerg11 (Slettet)

Okay, det var jeg ikke klar over. En meget vigtig del af ligningen. Jeg siger tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er en del af integralet, ikke en ligning. Det er vigtigt at angive, hvad der skal integreres efter.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.