Matematik

Ligning

06. juli 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: A-niveau

Løs ligningssystemet

2x+4y=8

4x+5y=14

Skal jeg gange første ligning med 2 og anden ligning med 4? eller kan jeg godt reducere ligning nr. 1? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2014 af peter lind

Gang den første ligning med 2 og træk den fra den anden ligning

I anden omgang kan det godt betale sig at reducere den første ligning
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juli 2014 af mathon

     -4x - 8y = -16 ⇔ x = 4 - 2y
      4x + 5y = 14
            -3y = -2
               y = (2/3) som indsat i  x = 4 - 2y
giver
               x = 4 - 2•(2/3) = (12/3) - (4/3) = 8/3
              
                                           


Svar #3
06. juli 2014 af jihudsif (Slettet)

y = 8-2x/(3)

Hvad giver det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juli 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Er det en ny opgave, eller er det i forlængelse af opgaven i #0? Du har angivet en lineær relation mellem x og y.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.