Matematik

Ligning

04. august 2014 af Zall - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne ligning:
(x+7)/3 - (3x-7)/4 = (x-1)/2

Jeg har prøvet at sætte på fælles brøkstreg, men det giver stadig det forkerte resultat.
Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2014 af mathon

multiplicer med 12


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. august 2014 af mathon

                          \left (\frac{\left ( x+7 \right )}{3}-\frac{\left ( 3x-7 \right )}{4} \right )\cdot 12=\left (\frac{\left ( x-1 \right )}{2} \right )\cdot 12

                            \frac{\left ( x+7 \right )\cdot 12}{3}-\frac{\left ( 3x-7 \right )\cdot 12}{4}=\frac{\left ( x-1 \right )\cdot 12}{2}

                           \left ( x+7 \right )\cdot 4}-\left ( 3x-7 \right )\cdot 3=\left ( x-1 \right ) \cdot 6

                           4x+28-9x+21=6x-6


Svar #3
04. august 2014 af Zall

hvordan skulle det hjælpe mathon? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. august 2014 af mathon

                          4x+28-9x+21=6x-6

                          55=11x

                          x=5


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.