Kemi

pH værdi!

04. august 2014 af siwrd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber en sød sjæl vil hjælpe mig.

Jeg vil blot hører om følgende er forstået rigtigt:

- pH værdien defineres: pH= -log[H3O+]
- Definitionen af pH er således, fordi vands ionprodukt er [OH-]*[H3O] = 1,0*10-14M2 (dette er altid facit).
- Hvis en opløsning indeholder 0,2M NaOH ved vi at [OH-] er 0,02M. Derfor kan vi finde ud af hvad [H3O+] (som skal bruges for at udregne pH), ved at dividerer de 0,02M med 1,0*10-14M2 , og derefter har vi [H3O+] og kan udregne ph-værdien ved at sætte H3O-facitet ind i formlen for ph.


Svar #1
04. august 2014 af siwrd (Slettet)

Der skal stå 0,02 alle steder!


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2014 af LubDub (Slettet)

25 oC:
       [OH -] • [H3O+] = 1,0 • 10-14 M2                             tag - log på begge sider

     - log([OH-] • [H3O+]) = - log(1,0 • 10-14 M2)             benyt at - log(a•b) = - log(a) - log(b)

     - log[OH -] - log[H3O+] = - log(1,0 • 10-14 M2)          sæt pOH = - log[OH -] og pH = - log[H3O+]

       pOH + pH = 14      

..    
altså benyt dig af, at pOH + pH = 14 ved 25 oC for at udregne pH

     pH = 14 - pOH = 14 - (-log[0,02]) = 14 - 1,7 = 12,3

   


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2014 af mathon

  evt.
        25 oC:
                            pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b)\right )


Skriv et svar til: pH værdi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.