Matematik

Ligninger.

12. august 2014 af hollybaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave, og er virkelig håbløs til ligninger, så håber at kunne få hjælp :)

Øvelse 10,2. 

Ligningen s= 0,1*dviser sammenhængen mellem d og overfladen s for en bestemt type figurer. 
I koordinatsystemet er vist et af punkterne for denne sammenhæng.

Dette fortæller: Når d = 4,9 er s = 2,4 

Af ligningen øverst får vi at når d = 2 er s =
Brug dette resultat til at afsætte endnu et grafpunkt. 
Udregn flere punkter på graften, og tegn graften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udregn s for forskellige værdier af d og indtegn punkterne (d , s) i et koordinatsystem. tegn grafen.

Der er ikke tale om at løse ligninger her.


Svar #2
12. august 2014 af hollybaby (Slettet)

Ja men hvordan udregner jeg det? 

Det står bare under ligninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vælg forskellige værdier af d og beregn de tilhørende værdier af s (lav et såkaldt sildeben).


Svar #4
12. august 2014 af hollybaby (Slettet)

Jamen er forskellen altid 2,5 mellem de to så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Prøv at beregne s for en række forskellige værdier af d:

d = 0 , s = 0,1·02 = 0

d = 1, s = 0,1·12 = 0,1

d = 2 , s = 0,1·22 = 0,4

d = 3 , s = 0,1·32 = 0,9

osv.


Svar #6
12. august 2014 af hollybaby (Slettet)

Når nu jeg med tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#0

Når d = 4,9 er s = 2,4 (vi prøver at sætte d-værdien i s = 0,1 * d2):

s = 0,1 * 4,92 = 2,4 (vi finder altså at s = 2,4 som opgaveformuleringen siger)

Hvis vi får at vide at d = 2 kan du altså ved at benytte metoden ovenfor beregne s = ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#6

Havde ikke set at du havde svaret. Se bare bort fra mit :)


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.