Kemi

Fremstilling af 250 ml 0,1 M NaCl opløsning

12. august 2014 af CatrineTeaAndersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey Alle sammen

jeg sidder med eksamensspørgsmål til kemi C eksamen i morgen og der er 1 af dem jeg ikke rigtig kan finde ud af det lyder:

Når jeg skal fremstille 250 mL 0,1 M NaCl opløsning afvejer jeg først... og dernæst opløses det i en 250 mL ..... på følgende måde... (opgaven går ud på at fortælle hvilket udstyr jeg har brugt og hvilken masse jeg vil bruge, nogen som kan hjælpe?)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2014 af mathon

                 0,1\; M=\frac{0,1\; mol}{1000\; mL}=\frac{0,025\; mol}{250\; mL}

                 0,025 mol NaCl = (0,025 mol) · (58,45 g/mol) = 1,46125 g NaCl = 1461,25 mg NaCl

En 250 mL-målekolbe tilsættes lidt demivand. Her hældes 1461,25 mg NaCl.
Under omrøring tilsættes demivand til målestregen.


Svar #2
12. august 2014 af CatrineTeaAndersen (Slettet)

Tusind tak for hurtigt svar! :)


Skriv et svar til: Fremstilling af 250 ml 0,1 M NaCl opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.