Fysik

Hjælp til en opgave

13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

En astronaut falder ned mod Månens overflade fra 400 km højde.

Benyt energibevarelsen til at beregne den hastighed, som han rammer Månen med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at tilvæksten i kinetisk energi er lig med tabet i potentiel energi. Man skal benytte tyngdeaccelerationen på Månen.


Svar #2
13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Men man har ikke en vægt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, den er der ikke brug for. Massen forkortes jo væk.


Svar #4
13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahhh, så er det jo muligt :D


Svar #5
13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

(1/12s-1)2*4*70=23,3333N

kan dette regnestykke passe :) ?

har bare brugt formlen R_res = w^2*r*m også skal hans gnidningskraft bare være 23,33≤X

Vedhæftet fil:xaxaxa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt ligningerne for konstant cirkelbevægelse. Benyt, at

        ω = 2π/T ,

        a = ω2·r

Husk, at fysiske størrelser har enheder.


Svar #7
13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ja, i know, havde ikke set den der w=2pi/T før, det gælder kun for cirkler? Eller det må det være, fordi jeg gætter mig til vinklen vokser med 2*pi i radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vinkelhastigheden ved konstant cirkelbevægelse er

        ω = v/r .

Hastigheden v er 

        v = 2πr/T ,

hvorfor

        ω = 2π/T .


Svar #9
13. august 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Min bog snakker også om en 2*pi*frekvens formel = vinkelhastighed? Hvad med en motoraksel? er det en konstant hastighed eller kan man der bruge 2*pi*frekvens formel


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Frekvensen f er jo    f = 1/T .


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.