Matematik

tangentens ligning

14. august 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

med x0 = 2 . Beregn f(2) og f '(2) og indsæt i tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-08-14 kl. 07.56.01.png

       Du skal bla. bruge
                                 f{\, }'(x) for at kunne beregne f{\, }'(2)

       så begynd med at beregne et udtryk for f{\, }'(x)


Svar #3
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

6x-4?

f'(2)=6*4-4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

For at beregne f '(2) indstter man x = 2 i forskriften for f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2014 af mathon

#3

                 y = f '(2) · (x - 2) + f(2)

                 y = f '(2) · (x - 2) + (3·22 - 4·2 + 8)


Svar #6
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

3*2^2-4*2+8?

12+8+8= 28?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Prøv at forklare, hvad det er du beregner. Du sjusker gevaldigt med fortegnene.


Svar #8
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

så det giver x-2+28?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad er det, der giver det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2014 af mathon

                    y = (6·2 - 4) · (x - 2) + (3·22 - 4·2 + 8)


Svar #11
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

8 første led -

-2x anden led

12-8+8= 12 det er sidste led


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

(x-2) er ikke lig med -2x .


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2014 af mathon

                    y = 8·(x - 2) + 12

                    …


Svar #14
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

y=8*2x+12?

y=2x+20?


Svar #15
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

nuuuu forstår jeg taaak 


Svar #16
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

men hvor fik du 6 fra?


Svar #17
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

ikke noget nu forstår jeg det igen :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal udregne    8·(x - 2)    . Hvert led inde i parentesen ganges med faktoren, der står uden for parentesen. Repeter hvad du lærte i folkeskolen.


Svar #19
14. august 2014 af lalala1122 (Slettet)

y=8x-16+12

y=8x-4


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Flot.


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.