Matematik

vektorer hjælp til hurtig og simpel opgave!!

14. august 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

hvordan bestemmer jeg t på billedet, som jeg har vedlagt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

        3t + 1 = 4 .

To vektorer er lige store, hvis og kun hvis de stemmer overens i hver af koordinaterne.


Svar #2
14. august 2014 af hioghi (Slettet)

men hvad gør man så i sådan et her tilfælde, som jeg har vedhæftet her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal så begge ligninger

        t2 -5 = 11 , og

        2t + 3 = -5

være opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2014 af SuneChr

Skærmbillede 2014-08-14 kl. 21.21.47.png
Det førstnævnte eksempel vil for alle t ∈ R være et falskt udsagn.
De to vektorer vil da være forskellige for ethvert valg af t.
Man kan skrive
∀ t ∈ R :  (t2 + 1 ; - 4) ≠ (5 ; 3t2 + 8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg havde overset, at der var to opgaver listet i #2, og mit svar i #3 gjaldt kun for den sidste opgave.

Ja, det er korrekt, at den første opgave har den tomme mængde som løsnngsmængden. Bl.a. kan man også se, at ligningen for 2.-koordinaterne : -4 = 3t2 + 8 , ikke har nogen løsning , da 3t2 ≥ 0 for alle t, hvorfor
3t2 + 8 > 0 for alle t , og der findes derfor ikke noget reelt t, for hvilket 3t2 + 8 = -4 .


Skriv et svar til: vektorer hjælp til hurtig og simpel opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.