Matematik

Hjælp til ligning

17. august 2014 af ZarahAmalie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en ligning, som jeg skal være færdig med til i morgen, men da ligninger aldrig har været min stærke side. Ville jeg høre om der sad nogle kloge hoveder som eventuelt kunne hjælpe mig :-) 

3x+10=18+x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2014 af peter lind

flyt de 10 over på højre side

flyt x på højre side over på venstre side

Husk at du skal skifte fortegn, når du flytter over på den anden side af et lighedstegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2014 af Phnyx (Slettet)

Hvis du vil forstå ligninger, skal du bare vide én ting: 

Man må alting, bare man gør det på begge sider af lighedstegnet. Det er jo en ligevægt.

Altså:

Du trækker x fra på begge sider:

2x+10=18

Du trækker 10 fra på begge sider:

2x=8

Du dividerer med 2 på begge sider:

x=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man må næsten alting. Man må kun gange og dividere på hver side af lighedstegnet med samme tal, der er forskellige fra 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2014 af Phnyx (Slettet)

Korrekt. Man må heller ikke uden videre opløfte til en lige potens. Men man skal jo starte et sted. ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.