Matematik

Eksponential Ligninger

23. august 2014 af Duane01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hi

Jeg har de 2 følgende opgaver som jeg har lidt svært ved at se hvordan de skal løses når x er på begge sider. Kunne godt bruge lidt hjælp. :)

Løs ligningerne

a. 1,4 * 0,9x = 0,5x

b. 98 * 0,76x = 5,4 * 3,2x


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler potenserne med x:

a) 0,5x / 0,9x = 1,4 , dvs. (0,5/0,9)x = 1,4 og tag så log() på hver side, x = log(1,4) / log(5/9) .


Svar #2
23. august 2014 af Duane01 (Slettet)

Selvfølgelig! Tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af SuneChr

I b) kan man benytte

\frac{3,2^{x}}{0,76^{x}}=\frac{98}{5,4}            hvor man i # 0 b) har ganget ligningen i # 3 "over kors".


Skriv et svar til: Eksponential Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.