Matematik

Ligningen for tangten

27. august 2014 af sejr10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x)=x^2-3x+4 i x_0=3 

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Benyt formlen tangenten i punktet x0 er givet ved f'(x0)(x-x0)+f(x0).


Svar #2
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Men hvad er x0 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af PeterValberg

x0 er førstekoordinaten for tangentens røringspunkt med grafen for f
(i dette tilfælde er x0 = 3 jf. opgaveteksten)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Jeg forstår det desværre slet ikke :-(

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af PeterValberg

Prøv at se video nr. 6 og 7 talt fra toppen
på denne videoliste fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2014 af mathon

#2

Du skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen  f(x) = x2-3x+4  i punktet  (x0,f(xo)) = (3,4)
hvor du selv har oplyst
at        
                              x0 = 3

                       \small f{\, }'(x)=2x-3

Ved indsættelse i tangentformlen i #1
har du så
                         y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0)

                         y = (2·3 - 3)·(x-3) + 4


Svar #7
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

Er y = (2*3-3)*(x-3)+4 svaret så?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2014 af mathon

#7

                         y = (2·3 - 3)·(x-3) + 4

                         y = 3·(x-3) + 4

                         y = 3x - 9 + 4

                         y = 3x - 5


Svar #9
27. august 2014 af sejr10 (Slettet)

1000 mange tak for din store hjælp!


Skriv et svar til: Ligningen for tangten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.