Matematik

Ligning 10x=4x+30... ?

27. august 2014 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HEj alle. er der en metode for, hvordan man hurtigt kan løse ligninger? JEg ved at x skal på den ene side og de andre tal på den anden, men jeg har brug for en forklaring -- hvordan man gør, og hvorfor osv. Det er ikke resultatet jeg har brug for, men metoden, så jeg kan løse resten af opgaverne. 

10x=4x+30... ? 

På forhånd tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

        10x = 4x + 30                            subtraher 4x på begge sider

         6x = 30                                     divider med 6 på begge sider

         x = 5


Svar #2
27. august 2014 af annahansen2 (Slettet)

Kan du skrive det lidt mere forklarende - så jeg ser det visuelt, hvordan man opstiller sådan en ligning....... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af mathon

        10x = 4x + 30                            subtraher 4x på begge sider

        10x - 4x = 4x + 30 - 4x

         6x = 30                                     divider med 6 på begge sider

         6x      5·6
        ----- = ------
          6         6

           x = 5


Svar #4
27. august 2014 af annahansen2 (Slettet)

MAnge tak. 

Jeg sidder fast med denne opgave, hvis resultat jeg får til X=3....

Men facit er 1. 

3(2x+5)+2(x-8)=7..... 

Håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #6
27. august 2014 af annahansen2 (Slettet)

3(2x+5)+2(x-8)=7.

6x+15+2x-16=7

6x+2x=7-15-16

8x= -24

-24/8x: x=3....


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Når -16 flyttes over på højre side, skal det også skifte fortegn, til +16 .

        6x + 2x = 7 -15 +16

I øvrigt er dit forkerte resultat jo -24/8 = -3, ikke 3 .


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. august 2014 af ioxer (Slettet)

6x+15+2x-16=7

6x+2x=7-15-16

fejlen er i det ovenstående led

6x+15+2x-16=7

6x + 2x = 7 - 15 + 16

6x + 2x = 8

8x = 8

x = 1


Svar #9
31. august 2014 af annahansen2 (Slettet)

3x-6-x+10=14

3x-x-6+10 =14

2x+4 =2 

FAcit er = 5. Jeg forstår ikke, hvad jeg gør forkert. Håber nogle kan hjælpe. på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du laver 14 om til 2 på højre side. Så kan det kun gå galt.

Sidste ligning skal være

        2x + 4 = 14

        2x = 14 - 4 = 10

        x = 5


Skriv et svar til: Ligning 10x=4x+30... ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.