Matematik

Hjælp til funktion

31. august 2014 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave, og kender det korrekte svar, men kan ikke få det til at passe. Håber nogen kan hjælpe.

Opgaven lyder:

Lad funktionen f være givet ved, at f(x) = 2x + 5.

Angiv f(1 + h).

Jeg får det til f(1+h) = 2h + 5 

Dette er dog ikke korrekt. Nogen der ved hvad jeg gør forkert?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du skal indsætte 1+h i funktionsforeskriten, altså

f(x)=2x+5 så må f(1+h)=2(1+h)+5=2+2h+5=2h+7


Svar #2
31. august 2014 af zaidihassan (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke helt hvor vi får de 7 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af mac999 (Slettet)

2+5 +2h= 7+2h


Skriv et svar til: Hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.