Matematik

funktioner, og grænseværdi. PLEEEEEEEEEEEASE HJÆÆÆÆLP

31. august 2014 af miljoi - Niveau: A-niveau

funktionen f og g er givet ved f(x)= 2x +1 og g(x)= -2x+1. bestem grænseværdierne 

1) lim x->1 (f+g)(x)

2) lim x->1 (f-g)(x)

3) lim x->1 (f/g)(x)

4) lim x->1 (f*g)(x)

Skal jeg bare sige 1) (f+g)(x)= (2x+1+(-2x+1)) = 1 ?? Eller hvordan?

2) (f-g)(x)= (2x+1-(-2x+1))= 4))

3) (f/g)(x)= 2x+1/-2x+1 =1

4) (2x+1 *(-2x+1))= 1??

Eller hvordan ?+


Svar #1
31. august 2014 af miljoi

????????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Funktionerne f og g er begge kontinuerte funktioner og forskellige fra 0 for x = 1, og de fire funktioner, der dannes i de fire spørgsmål er derfor alle kontinuerte for x = 1. Grænseværdierne kan derfor beregnes direkte ved at beregne funktionsværdierne, som du har foreslået det ovenfor.


Skriv et svar til: funktioner, og grænseværdi. PLEEEEEEEEEEEASE HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.