Matematik

Løs ligning, hvis muligt med nulreglen

03. september 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave, som lyder som jeg er begyndt på, men er ikke sikker på om jeg er på rette spor:

Løs ligningen. Hvor det er muligt brug gerne nulreglen.

6x^2 =1-x

6x^2+x = 1

6x^2+x-1 =0

Er det rigtigt, og hvordan kommer jeg videre. Skal jeg ned i kvadratsætning størrelse ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

    brug rodformlen

           a = 6
           b = 1
           c = (-1)


Svar #2
04. september 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Dvs. Jeg regner først d ud, og afhængig af resultatet ved jeg om der er 0,1 eller 2 rødder. Så i det her tilfælde skal jeg bruge:

f(x)=a(x-r1)(x-r2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af mathon

#2

     her er faktoriseringen

     f(x)=a(x-r1)(x-r2)

     ikke den store hjælp      

.

          d=b^2-4\cdot a\cdot c=1^2-4\cdot 6\cdot (-1)=1+24=5^2

         \sqrt{d}=d^{\frac{1}{2}}=\left ( 5^2 \right )^{\frac{1}{2}}=5

          x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}=\frac{-1\pm 5}{12}=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{3}\\ -\frac{1}{2} \end{matrix}\right.


Svar #4
04. september 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

#3

Smukt, og tak for hjælpen. Det er også hvad jeg kommer frem til, men regner det ud på en lidt mere amatøragtig måde :P


Skriv et svar til: Løs ligning, hvis muligt med nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.